[embedplusvideo height=”356″ width=”427″ editlink=”http://bit.ly/1n5vLRW” standard=”http://www.youtube.com/v/Bd5UsDGlqnE?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=Bd5UsDGlqnE&width=427&height=356&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=1&react=0&chapters=&notes=” id=”ep1366″ /]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

Τίτλος:
Διατροφή και τροφικές συνήθειες για πέντε είδη ψαριών από το Βόρειο Αιγαίο — Diet and feeding habits for five fishes from the North Aegean Sea

Ομιλητής:
Καραχλέ Π.Κ., Στεργίου Κ.Ι.

Ενότητα:
Το Υδάτινο Σύστημα και ο Άνθρωπος

Συνεδρία:
Τροφή από τη θάλασσα: Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες

Ημερομηνία:
08/05/2012

Εκδήλωση:
10ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας
07/05/12  –  11/05/12
Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Διοργανωτής:
Σύλλογος εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Λέξεις κλειδιά:
σύνθεση διατροφής, τροφικό επίπεδο, τροφικές προτιμήσεις σύμφωνα με το φύλο, πολυμεταβλητή ανάλυση
diet composition, trophic levels, food preferences per sex, multivariate analysis

Καραχλέ Π.Κ., Στεργίου Κ.Ι.

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η σύνθεση της διατροφής για πέντε είδη ψαριών από το Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα των ειδών Belone belone, Conger conger, Lesueurigobius suerii, Sphyraena sphyraena και Trachinus draco, για τα οποία η σχετική πληροφορία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Τα είδη B. belone και L. suerii βρέθηκε να τρέφονται κυρίως με Crustacea, τα είδη C. conger και T. draco περιλάμβαναν στη διατροφή τους Crustacea και ψάρια, ενώ το είδος S. sphyraena αποκλειστικά με ψάρια.
In the present study the diet composition of five fishes from the North Aegean Sea, namely Belone belone, Conger conger, Lesueurigobius suerii, Sphyraena sphyraena, and Trachinus draco, is described, for which relative information is very poor. B. belone and L. suerii preyed mainly on Crustacea, C. conger and T. draco both on Crustacea and fishes, whereas S. sphyraena was a pure piscivore.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Garmin Forerunner

September 18th, 2024|0 Comments

Garmin Forerunner Εξελιγμένες μετρήσεις προπόνησης, συμβουλές αποκατάστασης και καθημερινά στατιστικά υγείας σας βοηθάν να προπονηθείτε

Garmin fenix 8

September 11th, 2024|0 Comments

Garmin fenix 8   ### Garmin Fenix 8: Ο Απόλυτος Οδηγός για Όλα τα Μοντέλα

Μεταλλευτικοί υποθαλάσσιοι πόροι

July 17th, 2019|0 Comments

[embedplusvideo height="356" width="427" editlink="http://bit.ly/1n5vLRW" standard="http://www.youtube.com/v/Bd5UsDGlqnE?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=Bd5UsDGlqnE&width=427&height=356&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=1&react=0&chapters=&notes=" id="ep1366" /] ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Τίτλος:

 

 

 

 

 

 

 

Comments: (2)

Καλησπέρα απο ότι είδατε δεν είμαι επαγγελματίας ή καλύτερα ερευνητής για τη Αλιεία αλλά είναι η κόρη μου βιολόγος και είδα αυτό το άρθρο απο ένα συνέδριο και για αυτό συμμετέχω με τη παρακάτω ερώτηση μου. Για τα παραπάνω είδη που αναφέρεται είναι πάντα σταθερή η σύνθεση της διατροφής και αν ζούνε σε άλλη θαλάσσια περιοχή. Ασχολούμαι με Ακουστικά βαρηκοΐας αλλά είμαι και ερασιτέχνες ψαράς με σύνεση και αγάπη προς τα θαλάσσια είδη. Έχω παρατηρήσει στο ίδιο είδος ψαριού σε διαφορετική περιοχή ότι η σύσταση του ψαριού είναι διαφορετική και εσωτερικά και εξωτερικά έχει να κάνει με τι διατροφή τους και αν ναι είναι επικίνδυνο κάτι κατά την κατανάλωσή τους?

 

Και εγώ δεν είμαι ερευνητής αλλά παρακολουθώ όλη την διαδικασία εκπαίδευσης με το γόνο γονιό γιατί ψαρεύω “ερασιτεχνικά” θα έλεγα αν και τρώω άπειρες ώρες στη θάλασσα.  Έχω παρατηρήσει και εγώ το ίδιο και μάλιστα στη πυκνότητα των λεπιών τους. Και ξαναλέω ασχολούμαι πολύ αλλά ερασιτεχνικά στο κανονικό μου επάγγελμα διαθέτω καθαρισμος χαλιων στη νεα ιωνια και καθαρισμος χαλιων στο νεο ηράκλειο αλλά ίσως και εμείς με την εμπειρία μας μπορούμε να γεμίσουμε την βάση δεδομένων σας με δεδομένα που ξέρουμε γιατί τα ζούμε. Ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες σας.