[embedplusvideo height=”315″ width=”420″ editlink=”http://bit.ly/1n5vLRW” standard=”http://www.youtube.com/v/Bd5UsDGlqnE?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=Bd5UsDGlqnE&width=420&height=315&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=1&react=0&chapters=&notes=” id=”ep1366″ /]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

Τίτλος:
Εξισώσεις ηχοανακλαστικού δυναμικού για το γαύρο (Engraulis encrasicolus) και τη σαρδέλα (Sardina pilchardus) στο Αιγαίο με βάση ακουστικές μελέτες — Target strength equations for anchovy (Engraulis encrasicolus) and sardine (Sardina pilchardus) from acoustic surveys in Aegean Sea

Ομιλητής:
Πυρουνάκη Μ.M., Μαχιάς Α., Γιαννουλάκη Μ.

Ενότητα:
Το Υδάτινο Σύστημα και ο Άνθρωπος

Συνεδρία:
Τροφή από τη θάλασσα: Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες

Ημερομηνία:
08/05/2012

Εκδήλωση:
10ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας
07/05/12  –  11/05/12
Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Διοργανωτής:
Σύλλογος εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Λέξεις κλειδιά:
ηχοανακλαστικό δυναμικό, γαύρος, σαρδέλα, ακουστική μελέτη, ηχοβολιστικό διαιρούμενης δέσμης
Target Strength, anchovy, sardine, acoustic survey, split-beam

Πυρουνάκη Μ.M., Μαχιάς Α., Γιαννουλάκη Μ.

Στα πλαίσια της παρούσας μελέτης εκτιμήθηκαν in situ εξισώσεις ηχοανακλαστικού δυναμικού (Η.Δ.) για τον ευρωπαϊκό γαύρο (Engraulis encrasicolus) και την ευρωπαϊκή σαρδέλα (Sardina pilchardus) στο Αιγαίο με βάση νυχτερινές μετρήσεις οπισθοανακλώμενου ήχου από ηχοβολιστικό στα 38 kHz. Επιπλέον, για να εξετάσουμε την επίδραση του Η.Δ. στις εκτιμήσεις βιομάζας, επανεκτιμήθηκε η βιομάζα του ιχθυοαποθέματος του γαύρου και της σαρδέλας στο Αιγαίο με βάση παρελθόντα ακουστικά δεδομένα χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές εξισώσεις Η.Δ. που εφαρμόζονται στη Μεσόγειο. Οι εκτιμήσεις των in situ εξισώσεων Η.Δ. βασίστηκαν σε μονοειδικές νυχτερινές σύρσεις που πραγματοποιηθήκαν ταυτόχρονα με ηχοβολισμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν τιμή b20 ίση με -75.04 dB για το γαύρο και -71.7 dB για τη σαρδέλα.
In situ measurements of Target Strength (TS) at 38 kHz have been taken from night-time scattering layers of European anchovy (Engraulis encrasicolus) and European sardine (Sardina pilchardus) in Aegean Sea (Eastern Mediterranean Sea). Anchovy and sardine stock biomass from past acoustic data was assessed, using different TS equations currently applied in the Mediterranean, to examine the impact of the TS equations to biomass estimates. A b20 value of anchovy equal -75.04 dB and a b20 value of sardine equal -71.7 dB were estimated based on monospecific night hauls that were held in conjunction with acoustic surveys.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Garmin Forerunner

September 18th, 2024|0 Comments

Garmin Forerunner Εξελιγμένες μετρήσεις προπόνησης, συμβουλές αποκατάστασης και καθημερινά στατιστικά υγείας σας βοηθάν να προπονηθείτε

Garmin fenix 8

September 11th, 2024|0 Comments

Garmin fenix 8   ### Garmin Fenix 8: Ο Απόλυτος Οδηγός για Όλα τα Μοντέλα

Μεταλλευτικοί υποθαλάσσιοι πόροι

July 17th, 2019|0 Comments

[embedplusvideo height="356" width="427" editlink="http://bit.ly/1n5vLRW" standard="http://www.youtube.com/v/Bd5UsDGlqnE?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=Bd5UsDGlqnE&width=427&height=356&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=1&react=0&chapters=&notes=" id="ep1366" /] ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Τίτλος:

Οικολογική μελέτη κόλπου Αργοστολίου1

July 17th, 2019|0 Comments

[embedplusvideo height="356" width="427" editlink="http://bit.ly/12lipcS" standard="http://www.youtube.com/v/TY7MKUuUMgM?fs=1&start=1058" vars="ytid=TY7MKUuUMgM&width=427&height=356&start=1058&stop=1934&rs=w&hd=0&autoplay=1&react=0&chapters=&notes=" id="ep1841" /] Ταυτότητα ομιλίας Τίτλος:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments: (1)

Καλησπέρα, μπορεί να γραφτεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει τις προκυρίξεις? Είμαι κλειδαράς γλυφάδα αλλά και κλειδαράς Αργυρούποληκλειδαράς Άλιμος , κλειδαράς βούλα και κλειδαράς Ελληνικό και σας έχω δει πολλές φορές στο κτήριο του Ελληνικού στη περιοχή του Αγ. Κοσμά. Μπορώ να κάνω πολύ καλές τιμές σε θωρακισμένες πόρτες ή απλά πόρτες ασφαλείας. Αν μπορώ παρακαλώ ενημερώστε με, έχω στείλει και mail στο site σας. Ευχαριστώ.